VP’s Elftal van het Seizoen: de beste rechtsachter uit de Jupiler Pro League

VP’s Elftal van het Seizoen: de beste rechtsachter uit de Jupiler Pro League

18-05-2021 10:00 Laatste update: 19-05-2021 12:50
16

Na een vreemd, maar daarom niet minder aantrekkelijk Covid-seizoen loopt de Jupiler Pro League op haar einde. Onder het motto ‘goede tradities zijn er om te behouden’ gaat VoetbalPrimeur.be op zoek naar de uitblinkers van de voorbije campagne. Zij vormen VP’s Elftal van het Seizoen 2020-2021. In deze tweede aflevering: de beste rechtsachter.

Per positie stelt VoetbalPrimeur.be een selectie van een handvol kandidaten op waaruit te kiezen valt. Zowel onze redactie als jullie, de lezers, hebben voor vijftig procent inspraak in de uiteindelijke gelukkige. Op donderdag 27 mei gaan de stemlijnen dicht en wordt het allerbeste elftal van het voorbije seizoen gepresenteerd.

Clinton Mata (Club Brugge)
Clinton Mata is de eerste genomineerde voor de positie van rechtsachter in dit elftal. Al jarenlang een vaste waarde op de rechterflank van Club Brugge. Speelde dit seizoen op zijn gebruikelijke niveau. Mata is zo consistent dat we simpelweg gewend zijn geraakt aan de hoge standaard die hij zichzelf oplegt. Vergis je echter niet, bondscoach Roberto Martinez zal het zich ongetwijfeld beklagen dat Mata op jonge leeftijd voor Angola uitkwam.

Daniel Muñoz (KRC Genk)
Daniel Muñoz is aan een indrukwekkend debuutseizoen bezig. De Colombiaan moest duidelijk niet wennen aan het Europese voetbal en veroverde met zijn strijdershart meteen de harten van de Genk-supporters. Een speler waar de Limburgers hopelijk nog vele seizoenen van mogen genieten, al zal de buitenlandse interesse er niet minder op worden.

Michael Murillo (RSC Anderlecht)
Een certitude in het elftal van Vincent Kompany. Michael Murillo streek anderhalf jaar geleden neer in Brussel en wierp zichzelf op als betrouwbare schakel op de rechterflank met uitstekende aanvallende impulsen. Dit seizoen was de Panamees dan ook al betrokken bij zeven doelpunten. Niet slecht voor een verdediger.

Alessio Castro-Montes (KAA Gent)
Alessio Castro-Montes had in zijn Gentse beginperiode moeite om zich door te zetten. Dit seizoen brak onze landgenoot echter volledig door in Gent. Met zeven doelpunten moet Castro-Montes zelfs niet onderdoen voor sommige spitsen in 1A. Gent draait voorlopig een grijs seizoen, de rechtsachter is echter een lichtpuntje in de storm.

Ritchie De Laet (Antwerp)
Zou Ritchie De Laet ooit moeten betalen als hij op restaurant gaat in Antwerpen? De Antwerpse cultheld liet dit seizoen zien dat hij nog lang niet versleten is. Enkele analisten droomden zelfs al luidop van een selectie bij de Rode Duivels. Zo ver kwam het niet, De Laet mag echter trots terugblikken. Dit seizoen waren er niet veel die beter deden als verdediger. Verdedigend een absolute rots in de branding.

Jelle Bataille (KV Oostende)
De revelatie dit seizoen was zonder twijfel KV Oostende. De kustploeg verbaasde vriend en vijand en strandde op een zucht van play-off 1. Jelle Bataille maakt inmiddels al een tijdje de dienst uit als rechtsachter bij de club. Ook dit seizoen liet de 21-jarige verdediger zien dat hij een stap hogerop aankan. Weet Oostende Bataille nog een jaar extra aan de kust te houden?