Benteke ziet één grote favoriet voor het EK: Dat zal een vette kluif worden

Benteke ziet één grote favoriet voor het EK: "Dat zal een vette kluif worden"

17-05-2021 22:39
10

Na de bekendmaking van de 26-koppige selectie kunnen de Rode Duivels al vooruitblikken naar hun verwachtingen voor het Europees Kampioenschap. Christian Benteke zal er weer bij zijn, nadat hij het WK in Rusland moest laten schieten. Hij ziet België als kanshebber, maar niet als hoofdkandidaat.

Die rol is slechts voor één land weggelegd, vindt Benteke. "Frankrijk is favoriet", klinkt het bij La TribuneDe aanvaller wijst onder meer naar de eindwinst op het WK 2018. "Het is een land dat sterk gegroeid is en veel beloftevolle spelers telt. Volgens mij wordt dat een vette kluif", lijkt hij niet al te veel vertrouwen te hebben in een goede afloop.

Toch zal de buitenwereld enkel tevreden zijn als de Rode Duivels érg ver geraken. Lees: de finale halen en liefst nog eens winnen ook. "Ik zou niet zeggen dat het tijd is, maar wel dat we ons niet moeten verstoppen. We moeten proberen om dat toernooi af te sluiten door de beker in de lucht te heffen", deelt Benteke die ambitie.

Ook Roberto Martinez brandt van verlangen richting het nakende EK. Volgens de bondscoach zal de ervaring van het WK in 2018 een nieuwe troefkaart zijn in de jacht naar eeuwige roem.