Het avontuur van hun leven: zes Rode Duivels maken hun debuut op groot toernooi

Het avontuur van hun leven: zes Rode Duivels maken hun debuut op groot toernooi

Gepubliceerd: maandag 17 mei 2021 om 22:00ma 17-05-2021 om 22:00

Laatste update: dinsdag 18 mei 2021 om 23:26di 18-05-2021 om 23:26

Roberto Martinez heeft zijn manschappen uitgekozen. Maandagvoormiddag maakte de bondscoach de 26 namen bekend die, normaal gezien, in juni naar het Europees Kampioenschap afreizen. Hoewel de selectie eerder conservatief aanvoelt, maken niet minder dan zes jongens hun debuut op een groot toernooi. VoetbalPrimeur.be licht hen er graag even uit.

Dat je niet noodzakelijk piepjong hoeft te zijn om het avontuur van je leven aan te gaan, kan Matz Sels getuigen. De doelman van Strasbourg is inmiddels al 29, maar profiteert van de nakende operatie van Koen Casteels. Die laatste was anders sowieso meegegaan als derde keuze, gezien zijn ijzersterke seizoen bij VFL Wolfsburg. Voor Sels, die nog geen enkele minuut maakte als Rode Duivel, wordt het hoofdzakelijk genieten en zijn ogen de kost geven.

Ook Dennis Praet (Leicester City) en Hans Vanaken (Club Brugge) zitten al even in hun twintiger jaren, maar zij hebben al wat meer ervaring opgebouwd bij de nationale ploeg. Met respectievelijk twaalf en negen interlands op hun teller hebben zij hun plekje in de selectie de voorbije jaren zelf afgedwongen. Het is dan ook absoluut niet ondenkbaar dat beide middenvelders ergens ten tonele zullen verschijnen op het EK. Timothy Castagne ligt zelfs in de weegschaal met Thomas Meunier voor een basisstek. In clubverband werkte de Leicester-back alvast een bevredigender jaar af dan zijn concullega. 

Buffers voor Hazard
De meest recente 'aanwinsten' bij de Duivels vinden we in de voorhoede. Leandro Trossard heeft er een geweldige campagne opzitten bij Brighton & Hove Albion en is daarvoor beloond. Met de twijfels die nog steeds rond de persoon van Eden Hazard hangen in het achterhoofd, liggen ook voor de Limburger misschien wel speelminuten in het verschiet. Zijn concurrent kan wel eens een andere debutant worden: Jérémy Doku.

De vleugelflitser van Stade Rennes heeft enkele troeven die Martinez overtuigd hebben, zoals zijn verschroeiende startsnelheid en dribbelvermogen. In één of andere lastige wedstrijd zouden die van pas kunnen komen als invaller. Blijft Doku een heel toernooi lang aan de zijlijn, hoeft dat bovendien geen schande te betekenen. Als negentienjarige moet de Antwerpenaar vooral bijleren met het oog op de toekomst.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Welke debutant zal de meeste minuten maken op het EK?

Castagne
49%
Doku
22%
Praet
2%
Sels
2%
Trossard
22%
Vanaken
4%
(264 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws