Hij kan de druk dragen om matchen te beslissen, zoals we kunnen zien in La Liga

"Hij kan de druk dragen om matchen te beslissen, zoals we kunnen zien in La Liga"

17-05-2021 20:21
4

Roberto Martinez maakte maandagmiddag zijn 26-koppige selectie voor het Europees Kampioenschap bekend. Weinig verrassingen te melden behalve de selectie van Nacer Chadli dan misschien? Op de persconferentie had de bondscoach alvast lovende woorden voor Yannick Ferreira-Carrasco.

Yannick Ferreira-Carrasco speelt een fantastisch seizoen bij Atletico Madrid en staat op een zucht van de titel met de Madrilenen. Mocht Atletico de titel winnen mag het hun Belgische vleugelspeler uitvoerig bedanken want Carrasco was op vele momenten belangrijk.

En dat ziet ook Martinez en de bondscoach steekt zijn lof dan ook niet onder stoelen of banken. "Hij had een grote ontwikkeling en zijn carrière ging snel. Na zijn periode in China is hij veel matuurder geworden. Hij kan nu de druk dragen om matchen te beslissen, zoals we kunnen zien in La Liga. De ervaring van naar een ander continent te gaan, heeft hem volwassener gemaakt. Zijn seizoen bij Atlético was ronduit indrukwekkend", vertelt Martinez aan Het Nieuwsblad.