KV Oostende reageert ludiek op oordeel Referee Department na rode kaart

17-05-2021 20:08 Laatste update: 18-05-2021 16:45
7

Afgelopen weekend nam KAA Gent ruim de maat van KV Oostende. Met een klinkende 0-4 overwinning gooide Gent de strijd om de vijfde plaats weer volledig open. KV Oostende werkte de wedstrijd meer dan een helft met 10 man af na rood voor doelman Guillaume Ubert.

In de 34e minuut gaat Roman Bezus achter de bal aan die net aan de buitenkant van het strafschopgebied is, Guillaume Hubert denkt ook nog bij de bal te kunnen maar komt te laat en tikt Bezus onderuit. Ondanks dat Bezus niet op weg is naar het lege doel trekt de scheidsrechter toch een rode kaart. Alexander Blessin had weinig begrip voor deze uitsluiting.

Het Referee Department sprak zich maandagavond toch uit over het voorval met Guillaume Hubert. Het statement van het Referee Department op de website van de RBFA luidt als volgt: 'De scheidsrechter toont doelman Hubert de rode kaart omdat Bezus controle heeft over de bal en vanuit zijn positie naar open doel kan trappen. De doelman ontneemt de KAA Gent-speler daardoor een reële doelkans. Het Professional Refereeing Department steunt de beslissing van de scheidsrechter.'

Update: KV Oostende is het duidelijk niet eens met het oordel van het Referee Department over de rode kaart van Guillaume Hubert. 'De scheidsrechter toont doelman Hubert de rode kaart omdat Bezus controle heeft over de bal en vanuit zijn positie naar open doel kan trappen.’

’De doelman ontneemt de KAA Gent-speler daardoor een reële doelkans. Het Professional Refereeing Department steunt de beslissing van de scheidsrechter’, luidde het oordeel. Op Twitter reageerde de kustclub ludiek op het bericht van het Referee Department.