Martinez is overtuigd: “We zullen de beste Hazard op het EK zien”

Martinez is overtuigd: “We zullen de beste Hazard op het EK zien”

17-05-2021 14:28
5

Bondscoach Roberto Martinez heeft de selectie voor het EK van de Rode Duivels bekendgemaakt. Eden Hazard zit erbij en dat is geen verrassing, maar de aanvoerder van de Belgische nationale ploeg zit niet in vorm.

Hazard heeft het moeilijk sinds zijn overgang van Chelsea naar Real Madrid. Veel blessureleed en weinig gebroken potten. Toch is Martinez hoopvol. “Ik heb fysiek een heel goeie Eden gezien in de voorbije matchen”, zegt de bondscoach bij VTM Nieuws. “Hij kan weer lachen. De manier waarop hij beweegt en zijn coördinatie...”

Martinez weet dat Hazard nu minuten moet krijgen en vertrouwen moet pakken. “Hij kan zich weer concentreren op de bal in plaats van hoe hij zijn benen en voeten moet bewegen. Ik heb een goed beeld van hoe Eden er voor staat. Het is nu zaak van minuten te maken en het seizoen sterk te eindigen.”

De laatste keer dat hij speelde voor de Rode Duivels was op 19 november 2019. “We zullen de beste Hazard zien op het EK. Als hij bij de Duivels speelt, presteert hij altijd goed. Eden heeft een belangrijke rol in onze ploeg en goede mentaliteit - niets slaat hem uit zijn lood”, aldus de Spaanse keuzeheer.