UPDATE: Martinez geeft Mechele en Vanheusden hoop: “Van kortbij volgen”

UPDATE: Martinez geeft Mechele en Vanheusden hoop: “Van kortbij volgen”

17-05-2021 12:45 Laatste update: 17:13
27

Roberto Martinez heeft een flinke reservenlijst aangelegd voor het EK. Vooral rond Axel Witsel zijn er natuurlijk veel vraagtekens. Als hij niet speelklaar geraakt wordt Brandon Mechele zijn vervanger, weet VTM.

Het klinkt raar om een centrale verdediger te hebben als vervanger voor een middenvelder, maar veel heeft met Leander Dendoncker te maken. Als Witsel het haalt, dan zal Dendoncker de zesde centrale verdediger zijn. Als Witsel het niet haalt, dan zal Dendoncker middenvelder worden en mag Mechele bij de selectie.

Met Simon Mignolet en Hans Vanaken heeft Club Brugge momenteel al twee namen bij de selectie. Ook Charles De Ketelaere staat op de lijst van elf reserven, maar maakt in vergelijking met Mechele een veel kleinere kans om nog mee te gaan.  

Update: Bondscoach Roberto Martinez heeft meer uitleg gegeven over de selectie van verdedigers. Er zijn maar vijf centrale verdedigers opgeroepen. “We hebben slechts vijf centrale verdedigers opgeroepen omdat we ervan uitgaan dat iedereen fit is en omdat Dendoncker eventueel ook achterin kan spelen. Maar Mechele en Vanheusden worden van kortbij opgevolgd”, citeert Het Nieuwsblad.