VP’s Elftal van het Seizoen: de beste doelman uit de Jupiler Pro League 2020-2021

VP’s Elftal van het Seizoen: de beste doelman uit de Jupiler Pro League 2020-2021

17-05-2021 11:00 Laatste update: 21:10
61

Na een vreemd, maar daarom niet minder aantrekkelijk Covid-seizoen loopt de Jupiler Pro League op haar einde. Onder het motto ‘goede tradities zijn er om te behouden’ gaat VoetbalPrimeur.be op zoek naar de uitblinkers van de voorbije campagne. Zij vormen VP’s Elftal van het Seizoen 2020-2021. In deze eerste aflevering: de beste doelman.

Per positie stelt VoetbalPrimeur.be een selectie van een handvol kandidaten op waaruit te kiezen valt. Zowel onze redactie als jullie, de lezers, hebben voor vijftig procent inspraak in de uiteindelijke gelukkige. Op donderdag 27 mei gaan de stemlijnen dicht en wordt het allerbeste elftal van het voorbije seizoen gepresenteerd.

Arnaud Bodart (Standard Luik)
Achter De Kazerne kreeg zijn seizoen nog een vervelend staartje, aangezien Bodart uitviel met een hersenschudding. Zonde, want de voorbije maanden was het jeugdproduct zowat de enige bij de Rouches die het hoofd erbij hield. Op zijn 23e is het neefje van Gilbert uitgegroeid tot de onbetwiste nummer één in Luik. Een spectaculaire keeper is Bodart niet, maar steken laat hij zelden vallen. Het valt te hopen dat Standard haar doelman aan boord kan houden tijdens de komende transferzomer.

Guillaume Hubert (KV Oostende)
Noem het gerust een halve herrijzenis daar aan zee. Toen KVO haar eieren in het mandje van Hubert besloot te leggen, fronsten enkele waarnemers met de wenkbrauwen. Bij onder meer Standard en Club Brugge bleek de boomlange doelman nu niet meteen de meest betrouwbare. Het frisse voetbal van Alexander Blessin past hem echter als gegoten. Door het hoge druk zetten krijgt Hubert wat meer werk dan bij een absolute topclub, maar dat staat hem wel toe om vertrouwen te pakken.

Nordin Jackers (Waasland-Beveren)
Na jarenlange Houdini-acts is het doek gevallen voor Waasland-Beveren. Als de teleurgestelde supporters één iemand niét mogen viseren, is het de man onder de dwarsligger. De 28-jarige Jackers werkte het beste seizoen uit zijn loopbaan af, ondanks de degradatie. Geregeld pakte het Genk-product uit met een fraaie reflex, waardoor hij het waakvlammetje van de Waaslanders langer brandend hield dan voorspeld. Zes clean sheets behalen bij de voorlaatste, ook dat is geen slechte statistiek. Benieuwd waar de toekomst van Jackers ligt.

Hervé Koffi (Royal Excel Moeskroen)
In de nevencategorie ‘Meest aantrekkelijke keepersstijl’ eindigt de revelatie van Moeskroen alvast stijf bovenaan. Spektakeldoelman Koffi bleek een ware ontdekking op Le Canonnier. Eigenlijk komt het zelden voor dat een sluitpost van de rode lantaarn met zóveel vertrouwen zijn kooi verdedigt. De ene geweldige parade volgde de andere sierlijke zweefduik op, al liet Koffi zich tussendoor ook wel eens betrappen op een foutje. Een anti-Bodart, zeg maar. Het zou niet verbazen mochten enkele JPL-clubs zich straks melden bij eigenaar Lille OSC.

Simon Mignolet (Club Brugge)
Klasse vergaat niet. In zijn eerste jaargang voor Club Brugge was het overwicht van de Truienaar misschien net wat groter, maar ook anno 2021 bestaat er geen twijfel over zijn meerwaarde voor Blauw-Zwart. Eén op één boezemt Mignolet elke tegenstander angst in, op hoge ballen betaalt zijn Engelse ervaring zich uit en het meevoetballen loopt nauwelijks tot niet verkeerd. Zulke kwaliteiten leiden ertoe dat een achterlinie zich enkel hoeft te focussen op haar eigen opdracht.

Maarten Vandevoordt (KRC Genk)
Een ietwat vreemde eend in deze bijt, met amper tien wedstrijden en twee clean sheets op de teller. En toch heeft Vandevoordt zich de laatste maanden enorm geprofileerd. Voor een tiener straalt hij nu al een ongelooflijke cool uit, wat enkel het allerbeste doet verhopen voor zijn verdere toekomst. Als Genk straks het onwaarschijnlijke nog realiseert, komen de credits niet alleen aan de flitsende voorhoede toe. In zowat elke Play-Off-wedstrijd had Vandevoordt een bepalende redding in huis. Eigenlijk kan je je de vraag stellen of John Van den Brom routinier Dany Vukovic niet te lang de handen boven het hoofd heeft gehouden.

Welke doelman vond jij de beste van het JPL-seizoen 2020-2021? Laat het weten via de poll en in de reacties!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie