D-Day: Martinez maakt zijn EK-selectie bekend, volg de persconferentie LIVE

D-Day: Martinez maakt zijn EK-selectie bekend, volg de persconferentie LIVE

17-05-2021 11:00 Laatste update: 11:48
6

Het wachten is afgelopen. Roberto Martinez maakt immers maandag zijn EK-selectie bekend. De bondscoach van de Rode Duivels zal in totaal 26 spelers voor het toernooi oproepen. Volg de persconferentie van Martinez LIVE bij VoetbalPrimeur.be vanaf 12 uur.

 

Normaal mag een bondscoach slechts 23 spelers oproepen, maar door de coronacrisis maakte de UEFA ditmaal een uitzondering. Voor het uitgestelde EK van vorige zomer mag elk land nu 26 spelers meenemen naar het toernooi.

In de EK-selectie van Martinez worden weinig verrassingen verwacht. De bondscoach liet al weten dat hij alleen een beroep zal doen op spelers met wie hij in het verleden al werkte. Alle vaste namen genre Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku zullen erbij zijn. Ook Eden Hazard zal deel uitmaken van de groep.

De Ketelaere leeft op hoop
Het is vooral uitkijken naar welke jongeren Martinez gaat selecteren. Jérémy Doku en Charles De Ketelaere koesteren alvast hoop. Verder is het nog niet honderd procent zeker wie als derde keeper mee mag, maar de kans is groot dat Koen Casteels de gelukkige is.

Het geluk van Witsel
En dan is er natuurlijk nog Axel Witsel. Bij Dortmund ligt de middenvelder al maanden in de lappenmand, maar hij werkt hard aan zijn rentree om het EK toch te halen. Nu Martinez 26 spelers mag selecteren, stijgen de kansen van Witsel.

Verrassing van de chef
Tot slot is het ook nog uitkijken of de naam van Marouane Fellaini.valt. De middenvelder nam al een tijdje afscheid van de Rode Duivels, maar een zomerse comeback is nog niet helemaal uitgesloten.

Op 12/6 beginnen de Rode Duivels aan het EK. Rusland is dan de tegenstander. Daarna is op 17/6 Denemarken de tegenstander. Op 21/6 sluiten de Belgen de groepsfase af met een duel tegen Finland.

Wie zou jij meenemen naar het EK? Zet het in de comments.