Onzekere toekomst voor Dessers bij Genk: Heb eraan getwijfeld

Onzekere toekomst voor Dessers bij Genk: "Heb eraan getwijfeld"

17-05-2021 09:31
4

Na iets meer dan vijf maanden is Cyriel Dessers er dan toch nog eens in geslaagd om een doelpunt te scoren voor KRC Genk. Een doelpunt dat Genk aan de overwinning hielp en in de titelrace hielp. Maar scoort hij volgend seizoen ook doelpunten voor de Limburgers?

De voormalige topschutter van de Eredivisie werd met grote verwachtingen in huis gehaald door Genk. Zijn eerste seizoen is echter nog geen succes gebleken. Dessers verloor de concurrentiestrijd van Paul Onuachu. "Wat Onuachu dit seizoen toont, is ongezien. Hij is op speeldag drie in de ploeg gekomen en sindsdien breekt hij hier gewoon alle records", geeft Dessers aan bij Het Laatste Nieuws.

Inmiddels staat de teller van Dessers op amper vijf doelpunten en is hij ook volgend seizoen lang niet zeker van een basisplek. Denkt de aanvaller dan ook aan zijn toekomst bij de club? "Ja, ik heb getwijfeld. En ik kan niet zeggen dat die twijfels nu met die ene goal verdwenen zijn", aldus de aanvaller.

Al zou de aanvaller volgend seizoen toch zijn kans willen wagen om zich in de basiself te spelen. Veel zal dan afhangen van zijn concurrentie. Dat lijkt niet Onuachu te gaan worden, maar Genk denkt wel aan Aly Samatta en Flamengo-spits Rodrigo Muniz.