Clement zet Vanaken op de bank, Degryse begrijpt die keuze niet

Clement zet Vanaken op de bank, Degryse begrijpt die keuze niet

17-05-2021 08:30
7

Voor een tweede keer op rij kreeg Hans Vanaken geen basisplek bij Club Brugge. De middenvelder is in de beslissende fase van de competitie plots niet langer zeker van een plekje bij de eerste elf. Vanaken wil nu het ongelijk van Philippe Clement bewijzen.

"Natuurlijk is dit zuur - geen enkele voetballer begint graag op de bank. Het is pijnlijk en niet fijn", zegt de middenvelder bij Het Laatste Nieuws. De middenvelder wil er echter vooral motie uitputten en een boodschap sturen richting Philippe Clement. "Je kan het alleen maar aanvaarden, ook al ga je er niet mee akkoord. Je tracht de trainer te bewijzen dat hij fout zat", klinkt het.

Volgens Marc Degryse is het ook duidelijk dat Vanaken een basisplek verdient bij Club Brugge. Dat bewees hij bij zijn invalbeurt tegen Antwerp. "Er kwam meer lijn in het spel, meer balvastheid, betere inspeelpasses en simpele als het moest. Hij vond openingen. Mét Vanaken loopt het meer georkestreerd", aldus Degryse.

Met een beslissende penalty slaagde Vanaken er uiteindelijk ook in om Club Brugge naar de overwinning te leiden. "Dan is het leuk als je ook nog eens de ploeg helpt", aldus Vanaken.