Verheyen kiest voor EK-selectie zonder Chadli en Januzaj: Vernieuwing nodig

Verheyen kiest voor EK-selectie zonder Chadli en Januzaj: "Vernieuwing nodig"

17-05-2021 08:00
4

Het EK staat voor de deur en binnenkort krijgen we de EK-selectie van Roberto Martinez te horen. Daarin lijken Nacer Chadli en Adnan Januzaj ook op een plekje te mogen hopen, al zou Gert Verheyen hen niet meenemen naar het toernooi.

De analist is niet onder de indruk van wat het tweetal de voorbije maanden heeft gebracht en zou hen dan ook niet in zijn EK-selectie zetten. "Ik zag hem nog amper bezig in Turkije, maar hij speelde weinig en ik vond hem bij Anderlecht op het laatste al minder. Van de vorige WK-selectie zijn Januzaj en Chadli aan vervanging toe", geeft hij aan bij Het Nieuwsblad.

Verheyen verkiest in zijn EK-selectie onder andere Hans Vanaken, maar zet ook Axel Witsel, Thorgan Hazard, Yannick Carrasco, Timothy Castagne, Thomas Meunier, Youri Tielemans, Leander Dendoncker, Dennis Praet en Kevin De Bruyne in zijn lijst. Voorin kiest Verheyen voor Eden Hazard, Leandro Trossard, Jérémy Doku, Dries Mertens, Romelu Lukaku, Michy Batshuayi en Christian Benteke.

Dat betekent, op Doku na, dus ook geen jong talent. Yari Verschaeren en Charles De Ketelaere zijn er net zoals Alexis Saelemaekers en Albert Sambi-Lokonga niet bij. Daar is volgens Verheyen ook een goede reden voor. "Ik redeneer: het is een EK. De lange termijn is nu niet van tel. Wel kampioen spelen", besluit hij.