'Terugkeer van Samatta moet vertrek Onuachu bij KRC Genk oplossen'

'Terugkeer van Samatta moet vertrek Onuachu bij KRC Genk oplossen'

17-05-2021 06:58

Bij KRC Genk kan men dit seizoen rekenen op een sterke Paul Onuachu, die met zijn 32 doelpunten zich in de kijker heeft gespeeld van flink wat buitenlandse clubs. De Nigeriaan lijkt te vertrekken, waardoor er gezocht wordt naar een vervanger. Die vervanger wordt mogelijk Aly Samatta.

Volgens Het Laatste Nieuws is Samatta één van de mogelijke vervangers van Paul Onuachu wanneer die vertrekt bij Genk. Het financiële plaatje moet dan echter wel kloppen voor Genk, aangezien Samatta nog steeds onder contract ligt bij Aston Villa.

Samatta werd de voorbije maanden nog gelinkt aan een terugkeer naar België en meer bepaald een transfer naar België. De spits gaf echter aan dat hij in België enkel nog voor Genk wilde spelen. Daar hopen de Limburgers nu ook van te kunnen profiteren.

De 28-jarige Tanzaniaan vertrok in de winter van 2020 richting Aston Villa, maar wist niet te overtuigen bij de Engelse club. Een uitleenbeurt aan de Turkse topclub Fenerbahçe moest soelaas bieden. Ook daar wist Samatta nooit helemaal te overtuigen en was hij in dertig partijen goed voor amper zes doelpunten. Bij Genk wist Samatta wel helemaal te overtuigen. In 191 partijen was hij er goed voor 76 doelpunten, twintig assists en won hij de titel in 2018/19.