Benteke komt opmerkelijke top-tien binnen, maar ruime afstand op koploper Crouch

Benteke komt opmerkelijke top-tien binnen, maar ruime afstand op koploper Crouch

16-05-2021 22:55
1

Christian Benteke heeft de goede vorm te pakken. Tegen Aston Villa (3-2) verzorgde de Rode Duivel de 1-1, niet toevallig met een kopbal na een voorzet. Dat zijn kopkracht een wapen is, is al langer bekend. Dankzij zijn treffer komt Benteke een all-time-top-tien binnen.

In de Engelse Premier League houdt men werkelijk alles bij, ook statistieken over het aantal doelpunten met het hoofd bijvoorbeeld. In die nevencategorie is Benteke stilaan aan het uitgroeien tot een legende. In totaal zette onze landgenoot nu al 31 keer de netten bol met een nekslag. Slechts acht spelers deden ooit beter, terwijl hij zijn negende stek deelt met Tim Cahill.

Helemaal bovenaan het klassement prijkt ... Peter Crouch. De boomlange cultspits stond er meer dan wie ook om bekend om boven zijn tegenstanders uit te torenen in de vijandelijke zestien meter. Tot 53 keer toe leverde dat een doelpunt op in de Engelse competitie. Geen enkele andere speler komt ook maar in de buurt. Als Benteke Crouch nog van de troon wil stoten, weet hij dus wat hem te doen staat.