De Ketelaere breekt het open voor Club: Nu voor de winst gaan op Anderlecht

De Ketelaere breekt het open voor Club: "Nu voor de winst gaan op Anderlecht"

16-05-2021 22:39
13

Charles De Ketelaere heeft Club Brugge misschien wel het bepalende duwtje richting landstitel gegeven. Tegen Royal Antwerp FC schoot hij eerst raak na een knappe individuele actie, waarna het goudhaantje de beslissende strafschop inluidde met een geweldige steekbal. Het positieve gevoel is terug, zoveel is duidelijk.

"We hebben twee matchen geen goal meer gemaakt, dus er viel vandaag inderdaad iets van ons af", vatte De Ketelaere het gevoel van Club samen bij Het Nieuwsblad. De wedstrijd tegen The Great Old werd een emotionele rollercoaster. "Er was even opluchting. Antwerp komt daarna wel heel snel gelijk, dat was weer een domper."

Na twee gelijke spelen en een 3-0-nederlaag in Genk mocht Club Brugge eindelijk eens juichen. "De zege moest wel eens komen, als je kampioen wil spelen moet je punten pakken. We zijn nog geen kampioen. Dit doet wel deugd, maar laat ons niet te hard van stapel lopen", houdt De Ketelaere de voetjes op de grond.

Club Brugge duikt de laatste twee speeldagen in met een voorsprong van vijf punten op Genk. Antwerp en RSC Anderlecht zijn al uitgeschakeld. Als donderdag het doek niet valt over de kampioen, volgt volgende zondag een allesbepalend titelduel op Jan Breydel: Club-Genk.