Weghorst en Wolfsburg grijpen Champions League-ticket ondanks goal van Kluivert

Weghorst en Wolfsburg grijpen Champions League-ticket ondanks goal van Kluivert

16-05-2021 22:29 Laatste update: 22:30

VfL Wolfsburg speelt volgend seizoen in de Champions League. Een gelijkspel tegen RB Leipzig was genoeg om het ticket voor het miljardenbal één wedstrijd voor het seizoensslot binnen te halen. Het wordt de eerste ervaring voor doelman Koen Casteels met de Europese hoofdbeker.

RB Leipzig - VfL Wolfsburg 2-2
Een punt was nodig voor de formatie van Casteels om de Champions League te halen, maar de voortvarende start van Die Wölfe bood hoop op veel meer. Via twee goals van Maximilian Philipp stond de ploeg in het groen in de rust al met 0-2 voor en leek het erop dat het CL-ticket middels een overwinning binnen zou worden gehaald.

Leipzig kwam echter terug in de wedstrijd en dat had het aan Justin Kluivert te danken. De Nederlandse vleugelaanvaller bekroonde een knappe individuele actie met een doelpunt (1-2), waarna Marcel Sabitzer een strafschop binnenschoot en de bordjes weer in evenwicht bracht. Daar kwam in het restant van de wedstrijd geen verandering meer in en dus speelt Weghorst volgend jaar in het miljardenbal. Leipzig had dat ticket al binnen en blijft tweede.