Vercauteren heeft boodschap: Er wachten Club toch nog twee moeilijke matchen

Vercauteren heeft boodschap: "Er wachten Club toch nog twee moeilijke matchen"

16-05-2021 21:47
16

Royal Antwerp FC blijft na vier speeldagen nog op haar eerste overwinning wachten in de Champions Play-Offs. Ook op het veld van Club Brugge liep het verkeerd af: 2-1. Volgens Frank Vercauteren had dat anders kunnen lopen, niet voor het eerst ...

Vercauteren liet de voorbije wedstrijden al verstaan dat zijn ploeg niet altijd het optimale rendement haalde en herhaalde die boodschap na de partij op Jan Breydel. "Ik heb het gevoel zoals de vorige wedstrijden: het resultaat is niet helemaal wat we verdienen", reageert hij bij Het Nieuwsblad. Al doelt Vercauteren dan voornamelijk op een gelijkspel.

De beslissende 2-1 kwam er na een strafschopovertreding van Jean Butez. Tussen de lijnen door wijst Vercauteren hem als schuldige aan. "We geven iets weg op het moment dat je denkt dat we weer in de match zitten. Dan wordt het nog moeilijker. Even individueel in de fout gaan, dat wordt afgestraft", klinkt het streng.

"Mentale veerkracht hebben we wel en de wil om te winnen is er ook, het loopt alleen soms iets stroever. Uiteindelijk was ons spel vandaag niet rendabel genoeg", vat de trainer van Antwerp het samen. "Ik denk dat Brugge beter was dan de vorige keer en dat er voor hen wat spanning op zat als je ziet van waar ze komen. Er zal bij hen wel opluchting zijn, maar ik denk dat hen toch nog twee moeilijke matchen wachten", waarschuwt Vercauteren tot slot.