Bankzitter Vanaken neemt heldenrol aan: De coach wil behoudender spelen

Bankzitter Vanaken neemt heldenrol aan: "De coach wil behoudender spelen"

16-05-2021 21:16
3

Uitgerekend Hans Vanaken schoot Club Brugge naar de zevende hemel tegen Royal Antwerp FC: 2-1. Voor de tweede speeldag op rij moest de tweevoudige Gouden Schoen vrede nemen met een stekje op de bank, maar als invaller zette hij koelbloedig de beslissende strafschop om. Dat doet natuurlijk extra deugd, geeft hij toe.

Er zat flink wat druk op de ketel bij Club, dat tot voor zondag nog geen enkele keren wist te winnen in de Champions Play-Off. Nochtans had Blauw-Zwart wel al een overwinning verdiend, argumenteert Vanaken. "Maar toch kwam Genk plots op twee punten en het werd dus even spannend. Natuurlijk hadden we gehoopt dat Anderlecht gisteravond een punt pakte of zelfs won, maar als wij goed zijn en resultaten behalen worden we kampioen zonder naar de tegenstander te kijken", analyseert hij de situatie bij Het Laatste Nieuws.

Over zijn bankzitterstatuut wilde Vanaken niet al te veel kwijt. Hij doet het af als een tactische keuze. "De coach wil iets meer behoudender spelen. Ik infiltreer graag en we wilden iets compacter spelen. Voor mij is dat natuurlijk niet leuk, maar dat doelpunt maakte veel goed", geeft de spelmaker toe. Met zijn strafschopdoelpunt heeft Vanaken Club mogelijk het beslissende zetje richting titel gegeven. Als het midweeks wint van RSC Anderlecht óf KRC Genk pakt geen driepunter tegen Antwerp, mag het feest losbarsten.