VP-Analyse: Rollercoaster bezorgt Club Brugge de verlossing tegen Antwerp

16-05-2021 20:38 Laatste update: 20:41
9

Zondagavond nam Club Brugge een optie op de titel. Het won van Antwerp in een hardbevochten wedstrijd. VoetbalPrimeur.be analyseert de driepunter van blauw-zwart voor u.

Zelfde eerste helft
Even waren we bang om weer een draak van een wedstrijd te zien zoals op de Bosuil. De eerste helft gaf ons de reden daartoe. Het was weer lang wachten op een kans, en veel goed voetbal was er nog niet te zien. Alles bleef gesloten, tot Club Brugge op het laatste de neus aan het venster stak. Oef!

Rollercoaster van 10 minuten
In slechts tien minuten beleefden spelers en supporters een rollercoaster van emoties. 1-0, 1-1 en 2-1 tussen minuut 60 en 70. Dat kan tellen. De Ketelaere, Mbokani en Vanaken vanop de stip waren de gelukkigen.

Spannend einde
Het leek wel het einde van een titelwedstrijd. Antwerp zwierde er zowaar nog vier aanvallers in. Het werd nog heet voor het doel van Mignolet, zeker doen de goalie langs de bal ging. Daar kwam blauw-zwart goed weg. Het illustreert hoe broodnodig de drie punten voor Club waren.

Nog 1 punt
Club Brugge heeft nog slechts 1 punt nodig om kampioen te worden. Al kan KRC Genk ook helpen, als ze een punt verliezen. Makkelijk is die opdracht niet. Club vertrekt donderdag naar Anderlecht en ontvangt daarna Genk.