Club Brugge pakt eerste zege in Play-Offs tegen Antwerp en zet stap richting titel

16-05-2021 20:18 Laatste update: 20:23
137

Club Brugge heeft een stap gezet richting de titel. Het won met 2-1 van Royal Antwerp FC. Ze pakken daarmee ook hun eerste zege in de Play-Offs.

Antwerp startte het best. Al snel kon Mbokani twee keer richting doel koppen. Club Brugge herstelde zich vrijwel onmiddellijk en kon het balbezit in de beginfase in eigen rangen houden. Ook zij kregen twee kansjes. Lang en Vormer trapten over.

Beide ploegen hadden hun betere momenten in de wedstrijd, maar uitgesproken kansen creëren bleek nog te moeilijk. Tot vijf minuten voor tijd Dost een keuzemogelijkheid kreeg. Hij kon moederziel alleen inkoppen, maar besloot af te leggen.

Ook hierna bleef Club Brugge dreigen. Rits en Lang trapte naast. Zo kon Club Brugge toch positief de rust intrekken.

Tweede helft
Club Brugge startte het best aan de tweede helft, al moest het al snel opletten voor de tegenaanvallen van Antwerp. Tot het uur kregen we voetbal met meer ruimte te zien, maar met nog altijd niet te veel kansen. De Ketelaere bracht hier verandering in.

De Ketelaere werd op het uur afgevuurd op Butez, hij maakte de 1-0 in twee keer. Die voorsprong stond echter nauwelijks twee minuten op het scorebord. Lukaku zette goed voor, Mbokani tikte binnen. 1-1.

Ook die gelijke stand bleef niet lang staan. Butez haalde Lang neer, strafschop! Vanaken zette deze feilloos om. 2-1. Hierna ging Antwerp wel in het offensief. Club Brugge had het idee de voorsprong te verdedigen voor doel.

Richting de slotfase werd het nog heet voor het doel van Mignolet, en in de laatste seconden viel de gelijkmaker bijna nog. Club Brugge trok de overwinning uiteindelijk toch over de streep. Het zet zo een stap richting de titel.