'Einde seizoen voor Sardella, verdediger komt niet meer in actie voor Anderlecht'

'Einde seizoen voor Sardella, verdediger komt niet meer in actie voor Anderlecht'

17-05-2021 10:44
7

Vincent Kompany zag in het duel tegen KRC Genk Killian Sardella opnieuw uitvallen met een blessure. De verdediger van RSC Anderlecht moest al in de eerste helft naar de kant en lijkt zich nu op volgend seizoen te moeten richting.

De verdediger kreeg een pijnscheut in de hamstrings en moest na nog geen half uur voetballen al naar de kant. Volgens La Dernière Heure is dat slecht nieuws voor Sardella, die de komende partijen niet aan de bak zal kunnen komen. Voor de tiener dreigt daarmee het seizoen (dat nog één week loopt) dus ook afgelopen te zijn.

Sardella kreeg na een lange periode op de bank in de wedstrijden tegen KRC Genk nog eens een kans van Vincent Kompany. In de heenwedstrijd wist Sardella wel te overtuigen, maar bij het openingsdoelpunt van Genk zaterdag ging de verdediger toch in de fout.

Sardella kreeg van de eigen fans ook kritiek omwille van die fout, maar werd achteraf wel beschermd door zijn trainer. "We moeten niet focussen op een fout van een 19-jarige speler die nog elke dag progressie maakt", klonk het. Door de blessure van Sardella is de kans groot dat Elias Cobbaut het seizoen wel afwerkt als basispion.