Bondscoach Marokko bevestigt interesse in El Hadj: “We volgen hem”

Bondscoach Marokko bevestigt interesse in El Hadj: “We volgen hem”

16-05-2021 19:44 Laatste update: 18-05-2021 07:16
21

RSC Anderlecht zag dit seizoen enkele jonge jongens doorbreken en lijkt daarmee weer enkele Rode Duivels opgeleid te hebben. Daar kan Anouar Ait El Hadj er één van zijn, al dreigt de nationale ploeg van België nog naast El Hadj te grijpen.

Roberto Martinez gaf recent nog aan dat er op het EK geen nieuwe jongens te zien zullen zijn bij de Rode Duivels en daar wil men bij Marokko nu van profiteren. Lion De L'Atlas weet dat El Hadj al maanden wordt gevolgd door de nationale bond van Marokko en dat bondscoach Vahid Halilhodzic enorm gecharmeerd is door de middenvelder van Anderlecht.

Volgens de Marokkaanse bron werd er ook al gesproken met de entourage van El Hadj en de speler zelf om hem te overtuigen om voor Marokko te kiezen. Zo zou El Hadj de garantie hebben gekregen om binnenkort een kans te krijgen in de selectie van Marokko, nog voor hij kan debuteren bij de Rode Duivels.

El Hadj gaf eerder al aan dat hij nog geen keuze heeft gemaakt, maar lijkt binnenkort wel de keuze tussen twee landen te kunnen/moeten maken. Op 12 juni neemt Marokko het in een vriendschappelijke wedstrijd op tegen Burkina Faso. Of El Hadj er dan bij zal zijn, wordt nog afwachten.

Update: Het Nieuwsblad meldt dat bondscoach Vahid Halilohdzic weldegelijk Anouar El Hadj volgt om hem op te roepen voor de Marokkaanse nationale ploeg. Begin juni wordt hij misschien al opgeroepen. “We volgen hem, maar verder ga ik zwijgen over El Hadj”, klinkt het kort.