KV Mechelen overtuigt opnieuw en wint met duidelijke cijfers van Standard

16-05-2021 17:51
12

KV Mechelen blijft imponeren in de Europe Play-Offs en wist ook tegen Standard te overtuigen. In het duel tegen de Rouches pakte het de drie punten na een 3-1 overwinning.

KV Mechelen toonde zich al snel in het begin van de partij te sterk voor Standard en stopte niet met de aanvalsgolven. Het werd daar ook voor beloond en zag Rob Schoofs al in het eerste kwartier de 1-0 scoren.

De thuisploeg nam de bezoekers bij de keel en liet het eerste half uur niet los. Het balbezit was voor KV Mechelen, de kansen ook. Standard zag inmiddels ook Arnaud Bodart uitvallen met een blessure, maar hield samen met invaller Jean-François Gillet wel de nul.

Standard gaf zich ook niet zomaar gewonnen en eiste de bal op, met enkele goede kansen tot gevolg. Yannick Thoelen verslaan zat er voor rust echter niet meer in, waardoor het 1-0 bleef.

Ook na de rust was Standard de betere ploeg en was het ook dicht bij de gelijkmaker. De paal hield de Rouches echter van die gelijkmaker. Standard kreeg nog voor het uur ook het deksel op de neus nadat Maryan Shved voor de 2-0 wist te zorgen.

Standard kreeg nog wel enkele kansjes, maar leek de winst toch opgegeven te hebben. Dat het geen punten ging sprokkelen, werd twintig minuten voor tijd helemaal zeker nadat Rob Schoofs de 3-0 had gescoord. Yannick Thoelen leek ook lange tijd zijn netten proper te kunnen maken, maar zag in het slot Jackson Muleka nog de 3-1 scoren. Daar bleef het ook bij.