KAA Gent kan weer ademhalen: We zijn nog niet dood

KAA Gent kan weer ademhalen: "We zijn nog niet dood"

16-05-2021 18:30
2

KAA Gent is er zondag in geslaagd om te winnen van KV Oostende en mag dus blijven hopen op winst van de Europe Play-Offs. Het zag er aanvankelijk sleecht uit voor de Buffalo's, maar Hein Vanhaezebrouck en co mogen dan toch blijven dromen.

Na de zes op zes tegen KV Oostende doet Gent nog steeds mee. "We zijn nog niet dood", reageerde Vanhaezebrouck op de officiële website van Gent. Hij zag zijn jongens ook overtuigen tegen KVO. "We zaten vanaf het begin in de match", klonk het.

KAA Gent kwam net na de rust op een 2-0 voorsprong en wist de wedstrijd uiteindelijk ook uit te tikken. "Toen was het over", weet Vanhaezebrouck. "We konden wat energie sparen met oog op de laatste twee matchen. Niet onbelangrijk in de laatste fase van het seizoen."

In de laatste twee wedstrijden van het seizoen is het namelijk do or die. Er moeten namelijk punten gesprokkeld blijven worden, zeker als KV Mechelen wint van Standard. "In dat geval wordt alles beslist op de laatste speeldag. Ik hoop dat we die laatste match met een doel kunnen aanvatten", klonk het.

Vanhaezebrouck kan alleszins tevreden terugblikken op de Europe Play-Offs met Gent. "Het doel was overleven tot het einde van de play-offs. We zijn voorlopig nog goed op pad", besloot hij.