Vannieuwkerke ziet Club Brugge slabakken: 'Dan verdient het de titel niet'

Vannieuwkerke ziet Club Brugge slabakken: 'Dan verdient het de titel niet'

Gepubliceerd: zondag 16 mei 2021 om 16:56zo 16-05-2021 om 16:56

Club Brugge begon zonder al te veel zorgen aan de Champions' Play-Offs, maar lijkt na een moeilijk begin toch niet helemaal zeker te zijn van de titel. KRC Genk is tot op twee punten gekomen en kan de leidersplek uiteindelijk toch nog overnemen. Als dat zou gebeuren, is dat volgens Karl Vannieuwkerke ook verdiend.

In zijn wekelijkse column/brief bij Krant van West-Vlaanderen richt de mediapersoonlijkheid zijn brief tot Club Brugge en meer bepaald Philippe Clement. Vannieuwkerke ziet namelijk dat Club Brugge en Clement het de laatste weken bijzonder moeilijk hebben. 'Ik zag na het gelijkspel tegen Anderlecht en de nederlaag op Racing Genk wel iets gebeuren wat ik al een tijd niet meer in je groep had opgemerkt. Slinkend zelfvertrouwen', schrijft hij.

Bij Club Brugge was men ook helemaal niet tevreden dat de punten werden gedeeld. Zo hadden onder andere Ruud Vormer en Bas Dost kritiek op het Play-Offsysteem. Daar kan Vannieuwkerke zich moeilijk in vinden. 'Het is ondertussen al meer dan een decennium zo. Als jullie in de eindronde met vier geen twee matchen kunnen winnen, verdienen jullie geen titel. Punt', klinkt het.

Maar door die puntendeling dreigt Club Brugge de titel wel mis te lopen. Het eindigde de reguliere competitie met zestien punten voorsprong op eerste achtervolger Royal Antwerp FC en maar liefst twintig op KRC Genk. Dat aantal is er inmiddels twee geworden, al moet Club Brugge ook nog tegen Antwerp aan de bak.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws