KAA Gent legt tienkoppig KV Oostende makkelijk over de knie

16-05-2021 15:23 Laatste update: 15:39
2

Zondagnamiddag stond het duel tussen KV Oostende en KAA Gent op het programma. Uiteindelijk won Gent overtuigend met ruime 0-4 cijfers. KV Oostende speelde een uur met een man minder na rood voor doelman Guillaume Hubert.

Het was Roman Bezus die in minuut 20 zijn eerste treffer van de namiddag liet optekenen. Een kwartier later schoot Oostende zichzelf in de voet. Guillaume Hubert, de KVO-doelman, pakte een rode kaart en zo moesten de Kustboys nog een uur met tien verder. Op slag van rust profiteerde Gent optimaal van die man meer situatie. Alessio Castro-Montes trapte de bal enig mooi tegen de netten.

In de tweede helft ging Gent op zijn elan verder. In minuut 58 werd het al 0-3. Het was Kevin Vandendriessche van Oostende die zijn eigen doelman klopte. Een kleine tien minuten later was het alweer raak. Bezus maakte zijn tweede treffer van de namiddag. Nadien werd er niet meer gescoord en zo won Gent met ruime 0-4 cijfers op het veld van KVO.

Door deze overwinning komt Gent voorlopig aan kop van het klassement in de Europe Play-Off. KV Mechelen en Standard spelen later op de dag nog tegen elkaar.