Paniek slaat toe in Bremen: kampioenstrainer na acht jaar terug voor laatste duel

Paniek slaat toe in Bremen: kampioenstrainer na acht jaar terug voor laatste duel

16-05-2021 15:14
1

Werder Bremen heeft na 33 van de 34 Bundesliga-speelrondes hard ingegrepen. De landskampioen van 2004 dreigt voor het tweede seizoen op rij play-offs om lijfsbehoud te moeten spelen: trainer Florian Kohlfeldt is ontslagen, clubicoon Thomas Schaaf (foto) neemt het roer over.

Werder Bremen wist vorig seizoen op het nippertje aan degradatie te ontsnappen, stond begin maart nog elfde van de Bundesliga, maar is nu weer terug bij af. Uit de laatste negen wedstrijden werd één punt gepakt, waardoor men inmiddels af is gezakt naar plek zestien in de Bundesliga, die recht geeft op een barrage tegen de nummer drie van de 3. Bundesliga.

Zaterdag werd er met 2-0 verloren bij concurrent FC Augsburg, waarna het einde verhaal was voor Kohlfeldt. Schaaf – tussen 1999 en 2013 liefst dertien (!) jaar lang de eindverantwoordelijke in Bremen – is opgetrommeld als crisismanager. De trainer van Werders laatste kampioenselftal zal de ploeg leiden tijdens het laatste competitieduel met Borussia Mönchengladbach. De nummer zestien staat één punt achter Arminia Bielefeld (VfB Stuttgart-uit) en één punt voor op 1. FC Köln (Schalke 04-thuis). Werder Bremen kan zich dus direct handhaven, maar kan ook nog degraderen tijdens de laatste speeldag.