KAA Gent blijft in de running, maar: Dan verdien je dat ticket niet

KAA Gent blijft in de running, maar: "Dan verdien je dat ticket niet"

16-05-2021 10:45
3

De titelrace is nog niet gelopen, maar ook de strijd in de Europe Play-Offs belooft nog spannend te worden. Wie pakt het vijfde Europese ticket? Eddy Snelders hoopt duidelijk op KV Oostende

"Op basis van de hele competitie heeft KV Oostende het meeste recht op dat laatste Europese ticket", aldus Snelders in De Zondag. "Met die perfecte start tegen de Rouches leken ze de lijn van hun sterke campagne door te trekken, maar dan begon de motor te sputteren. Het wordt belangrijk voor hen om de draad weer op te pikken. Zijn ze uitgeteld? Zeker niet, maar hun bonus is wel in rook opgegaan."

Favorieten KAA Gent en Standard hebben vooral ontgoocheld. "Het zou toch straf zijn dat pakweg AA Gent nog Europees kan voetballen. Een komen en gaan van trainers, ontevredenheid in de spelersgroep, een bestuur dat de ondoordachte beslissingen opstapelde. Dan verdien je dat ticket niet. Idem dito voor Standard, dat met het verlies in de bekerfinale zijn moment niet gegrepen heeft."

Zondag staan opnieuw twee belangrijke wedstrijden op het programma. KV Oostende speelt om 13u30 al tegen KAA Gent. Standard gaat om 16u op bezoek bij KV Mechelen.