Kompany geeft niet op bij Anderlecht: Quasi is een belangrijk woord

Kompany geeft niet op bij Anderlecht: "Quasi is een belangrijk woord"

16-05-2021 10:30
19

Anderlecht heeft thuis met 1-2 van KRC Genk verloren. Vincent Kompany geeft de tweede plaats nog niet op, al wordt het nu wel heel erg moeilijk. 

"De tweede plaats is quasi weg, maar quasi is een heel belangrijk woord", vertelt Kompany aan Het Nieuwsblad. "Voetballend hadden we heel goeie momenten. We waren zelfs beter aan de bal dan vorige woensdag in Genk. Ik zag mooie combinaties en spelpatronen, maar in de laatste zone moesten ze niet hard werken om ons tegen te houden", zucht de coach.

KRC Genk toonde zich vooral een pak efficiënter. "Genk was beter in de pressing en gasten als Ito en Bongonda speelden meer kat en muis. Je kunt die jongens net als Onuachu niet vergelijken met onze jonge spelers. Dat zijn gasten die in hun carrière al heel veel scoorden. Onze spelers zijn 4-5 jaar jongers en moeten die ervaring nog opdoen. Het is echter een kwestie van tijd voor wij dat ook leren en dit soort wedstrijden winnen."

Anderlecht moet nu vooral kijken naar Antwerp als belangrijkste concurrent. Momenteel staan ze gedeeld derde, maar Antwerp kan zondagavond nog haar kans wagen op het veld van Club Brugge.