VP-Analyse: Dolle Dessers jaagt Club Brugge op, net niet voor Anderlecht

15-05-2021 23:10
8

Wat een Champions Play-Offs krijgen we te zien. KRC Genk naderde zaterdagavond zowaar tot op twee punten van Club Brugge, dat zondag speelt. In de VP-Analyse analyseren we de wedstrijd tegen Anderlecht (1-2).

Spitsen scoren
Het is een tussentitel die altijd waar is, maar ook bij de actualiteit past. Onuachu en Nmecha scoorde weer maar eens. Beide echte spitsendoelpunten, Onuachu op een rebound, Nmecha als een duiveltje uit een doosje. 1-1 bij de rust, en dan moest er nog een spits invallen. Dessers scoorde zowaar de winning goal.

Altijd net niet
Het leek een wedstrijd te worden van ‘net niet’ voor beide ploegen. KRC Genk kreeg haar kansen maar niet afgewerkt. Anderlecht voetbalde goed, maar kon de laatste pas nooit gevaarlijk genoeg geven. Tot de 85ste minuut leek het dan ook 1-1 te blijven.

Anderlecht moet zichzelf niets verwijten, al mist er toch iets in het aanvallend compartiment.

Dolle Dessers
Het onmogelijke blijkt toch mogelijk. Cyriel Dessers scoort zowaar. De zomeraankoop van KRC Genk werd in sommige supportersgroepen al verketterd, maar legt ze met één doelpunt het zwijgen op. Met de winning goal op Anderlecht wint Genk waarschijnlijk een van de belangrijkste zeges van het seizoen.

En nu? Champions Play-Offs
KRC Genk rammelt stevig met de punten. Club Brugge zal morgen zonder gerust gemoed spelen tegen Antwerp. De voorsprong bedraagt nu twee punten. Blauw-zwart bepaalt morgen zelf hoe de competitie kan eindigen.