KRC Genk maakt het nog spannend, geen titelfeest voor Club Brugge deze week

KRC Genk maakt het nog spannend, geen titelfeest voor Club Brugge deze week

Gepubliceerd: zaterdag 15 mei 2021 om 23:00za 15-05-2021 om 23:00

Laatste update: zondag 16 mei 2021 om 14:44zo 16-05-2021 om 14:44

KRC Genk is er zaterdag in geslaagd om op bezoek bij RSC Anderlecht de drie punten te pakken. Het werd 1-2 na een laat doelpunt van Cyriel Dessers. Een uitslag die de titelstrijd nog spannend maakt en waar men bij Club Brugge niet al te tevreden mee zal zijn.

Bij winst van RSC Anderlecht tegen Genk had Club Brugge tegen Royal Antwerp FC genoeg aan een gelijkspel om de titel te vieren. Zover komt het dus niet voor de Bruggelingen. Ook een gelijkspel had nog een goede uitslag geweest kunnen zijn voor Blauw-Zwart, want dan waren de drie punten tegen Antwerp genoeg. Nu moet Club Brugge echter nog vol aan de bak.

Door de winst van Genk is de voorsprong van Blauw-Zwart namelijk naar amper twee punten geslonken en heeft het de titel dus nog lang niet beet. Winst tegen Antwerp zal de voorsprong weer naar vijf punten brengen, waardoor het met nog zes uit te delen punten geen titel kunnen vieren.

Voor Philippe Clement en zijn jongens is de opdracht dus duidelijk. Het moet niet alleen een goed resultaat boeken tegen Royal Antwerp FC, maar ook tegen RSC Anderlecht en/of KRC Genk. Makkelijk lijkt dat echter niet te worden, zo won Club Brugge nog geen enkele keer in de Play-Offs dit seizoen.

Geen tweede plek
Het resultaat tegen KRC Genk betekent ook slecht nieuws voor RSC Anderlecht, zo is de tweede plek buiten bereik en moet het nog knokken voor die derde plek. Het heeft hetzelfde aantal punten als Royal Antwerp FC, maar staat op de vierde plek.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws