KRC Genk maakt competitie razend spannend na zege tegen Anderlecht

15-05-2021 22:39 Laatste update: 22:49
185

KRC Genk heeft een gouden zaak gedaan in de Champions Play-Offs. Het won met 1-2 bij Anderlecht. De Limburgers staan nu op twee punten van Club Brugge, dat morgen speelt. Dessers maakte in het slot de winning goal.

De wedstrijd startte met wat spanning aan beide kanten. Ito kon na vijf minuten een eerste keer schieten, Verbruggen zat er gemakkelijk bij. Anderlecht kon wel dreigen met aanvallende impulsen, maar ook de volgende kans was voor Genk. Onuachu kopte over.

Even later was de Nigeriaan opnieuw daar. Sardella gaf de bal zo weg, en Onuachu kon de rebound na een schot van Bongonda binnentikken, 0-1. Anderlecht zocht, maar was nog wat onzuiver in de passing. KRC Genk was echter wel gevaarlijk op de omschakeling.

Het eerste schot op doel van Anderlecht was wel prijs. Nmecha maakte na een pechmoment voor Munoz er staalhard 1-1 van. Na het doelpunt was het lang wachten op kansen. Cuesta en Onuachu hadden nog een mogelijkheid. Anderlecht kon weinig creëren maar stond er wel in de eerste helft.

Tweede helft
Ook de tweede helft startte het gevaar bij Genk. Onuachu kopte naast. Anderlecht stak de neus aan het venster, maar Genk bleef wel baas. Het bleef ook bijna-dodelijk omschakelen. Heynen trapte de 2-1 over.

Anderlecht probeerde meer en meer balbezit op te eisen. Kansen kwamen daar niet van. KRC Genk hield de ruimtes goed dicht. De spanning steeg en de aanvallende impulsen werden flink teruggedrongen. Beide ploegen leken tevreden te zijn met een gelijkspel, tot KRC Genk een vrije trap kreeg.

Bongonda schilderde een vrije trap op het hoofd van invaller Dessers, die maakte er zowaar 1-2 van. Alles te herdoen voor Anderlecht, dat wel nog uitstekende kansen kreeg. Vandevoordt moest nog tweemaal redden om de 3 punten mee naar Genk te nemen.

Club Brugge zal morgen haar uiterste best moeten doen. KRC Genk slaapt een nacht op twee punten van de leider.