Tielemans blikt terug op werelddoelpunt: Voor de fans en de voorzitter

Tielemans blikt terug op werelddoelpunt: "Voor de fans en de voorzitter"

Gepubliceerd: zaterdag 15 mei 2021 om 21:41za 15-05-2021 om 21:41

Youri Tielemans kroonde zich zaterdag tot matchwinnaar met een wereldgoal in de FA Cup finale van Leicester City tegen Chelsea. Achteraf stond een tevreden Tielemans de pers ook te woord, die terugblikte op zijn doelpunt.

Met een absoluut juweeltje wist Tielemans de score te openen en Leicester City uiteindelijk ook de FA Cup te schenken. "Wat een moment", blikt hij terug bij BT Sports. "Ik heb al een paar mooie goals gescoord in mijn carrière, maar ik kan er mij toch geen betere voor de geest halen."

Een schitterend moment in de carrière van Tielemans, maar hij droeg het doelpunt meteen op aan enkele andere personen. "Dit was er eentje voor alle fans van Leicester, maar ook voor onze voorzitter. Als ik omhoog kijk, zie ik (een spandoek van) zijn vader (die omkwam in een helikoptercrash). Ik weet dat hij trots zou zijn. Deze is voor zijn familie, zijn club en zijn erfenis."

Leicester City leek het duel echter nog uit handen te geven. In de laatste minuten wist Chelsea te scoren, maar de VAR keurde het doelpunt af. "Ja, bedankt VAR", lachte Tielemans. "Wat een geweldig gevoel was dat. Het zal een lastige beslissing geweest zijn, maar als het moet dan moet het", besloot hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws