Juventus wint na gek duel van Inter en Lukaku, Champions League blijft optie

15-05-2021 20:01

Juventus heeft de hoop op deelname aan de Champions League levend gehouden. De Oude Dame won de Serie A-topper tegen het Internazionale van Romelu Lukaku met 3-2 na een krankzinnige slotfase.

Waar Inter zich al zeker weet van de landstitel, moet Juventus nog vol aan de bak. De ploeg van coach Andrea Pirlo kon zich geen misstap veroorloven met het oog op deelname aan de Champions League. Cristiano Ronaldo zette De Oude Dame op het goede spoor. De Portugese ster mocht een strafschop nemen, nadat meerdere teamgenoten naar de grond gingen bij een hoekschop. Zijn inzet werd gekeerd door Samir Handanovic, maar in de rebound was het alsnog raak: 1-0.

Na ruim een halfuur kreeg echter ook Inter een strafschop. Matthijs de Ligt tikte Lautaro Martínez op ongelukkige wijze op de hak, waarna Romelu Lukaku het buitenkansje benutte. De Nederlandse verdediger kon nog voor rust opgelucht ademhalen, toen Juan Cuadrado met een heerlijke knal voor de 2-1 zorgde.

In de tweede helft streed Juventus voor elke meter, maar al na tien minuten werd de missie een stuk lastiger. Rodrigo Betancur kreeg een twijfelachtige tweede gele kaart na een duw op Lukaku. De ondertalsituatie leek Juve in de slotfase op te breken. Giorgio Chiellini werkte de bal op ongelukkige wijze in eigen doel. Heel Juventus schreeuwde om een overtreding, maar de scheidsrechter kende ook na het zien van de beelden het doelpunt toe: 2-2.

Het leek een serieuze dreun te zijn voor Juventus, maar vijf minuten later zorgde Cuadrado voor grote opluchting. De Colombiaan versierde makkelijk een penalty en schoot - omdat Cristiano Ronaldo al was gewisseld - zelf raak vanaf elf meter. Juve neemt de vierde plaats daardoor over van Napoli, dat zondag nog in actie komt tegen Fiorentina.