Koeman bijt van zich af bij Barça: 'Ik voel mij verkeerd behandeld'

Koeman bijt van zich af bij Barça: 'Ik voel mij verkeerd behandeld'

Gepubliceerd: zaterdag 15 mei 2021 om 18:55za 15-05-2021 om 18:55

Ronald Koeman zet de landstitel nog niet uit het hoofd met FC Barcelona. De Nederlandse trainer weet desondanks dat het een hele klus wordt om Atlético Madrid en Real Madrid nog te passeren. Wel ziet hij de toekomst rooskleurig in.

"Het belangrijkste is dat wij blijven geloven, winnen en hopen", zegt Koeman in aanloop naar het Primera División-duel met Celta de Vigo van zondag. "De kans is klein, dat weet ik. Maar zo lang er een kans is, mogen we het niet opgeven. We gooien nog niets weg."

Koeman erkent dat de resultaten de laatste twee weken tegenvallen, maar hij ziet veel perspectief. "We hebben veel dingen verbeterd. Deze spelersgroep heeft toekomst. Als we de spelers kunnen halen waarmee wij denken een volgende stap te kunnen zetten, dan kunnen we vol enthousiasme het nieuwe seizoen in. Alleen Bayern München heeft in Europa meer doelpunten gemaakt. En samen met Manchester City creëren we de meeste kansen."

Tegelijkertijd weet Koeman dat Lionel Messi in beide statistieken een grote rol speelt. "We kunnen niet alleen op Messi vertrouwen. We hebben meer spelers nodig die scoren. De middenvelders en de aanvallers moeten effectiever worden."

Koeman beet ook nog even van zich af. Hij vindt dat er wel erg veel aandacht is voor de mindere prestaties tegen Granada (1-2), Atlético Madrid (0-0) en Levante (3-3). "Of ik de laatste twee weken verkeerd behandeld ben? Ja, dat voel ik wel een beetje zo. Je kunt het seizoen niet analyseren door alleen naar de laatste twee weken te kijken."

"Ik voelde een gebrek aan respect als je kijkt naar wat we hier hebben neergezet. Als je de kranten van de voorbije dagen leest, dan lijkt het of we een heel slecht seizoen hebben gehad. Nou, daar ben ik het niet mee eens."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Is Koeman volgend seizoen nog de trainer van Barcelona?

Ja
55%
Nee
45%
(47 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws