Lewandowski evenaart Müller-record, Huntelaar zorgt voor verrassing met Schalke

Lewandowski evenaart Müller-record, Huntelaar zorgt voor verrassing met Schalke

15-05-2021 18:18

Robert Lewandowski heeft zaterdag het Bundesliga-record van Gerd Müller geëvenaard, maar de Poolse goalgetter van Bayern München had het vizier toch niet helemaal op scherp tegen SC Freiburg. Eintracht Frankfurt ging pijnlijk de boot in tegen het Schalke 04 van bankzitter Benito Raman, terwijl nog altijd onduidelijk is wie rechtstreeks met Die Königsblauen degradeert.

SC Freiburg - Bayern München 2-2
Bayern München kroonde zich vorige week al tot kampioen van Duitsland, maar vooral voor Lewandowski stond er nog wat op het spel tegen SC Freiburg. De Pool heeft zijn zinnen gezet op het record van Gerd Müller, die in het seizoen 1971/72 liefst veertig keer scoorde voor Bayern. De 32-jarige Lewandowski kwam na 26 minuten al op gelijke hoogte met Der Bomber door een penalty te verzilveren. Toch zal hij ook enigszins balen: hij liet grote kansen op zijn 41ste treffer liggen door goed keeperswerk van de Nederlander Mark Flekken.

Mede daardoor pakte Freiburg een punt tegen Der Rekordmeister. Manuel Gulde maakte nog voor rust de 1-1, waarna Christian Gunter negen minuten voor tijd ook de 1-2 van Leroy Sané ongedaan maakte. Freiburg mag daardoor nog hopen op deelname aan Europees voetbal, al lijkt dat een flinke klus te worden.

Bayer Leverkusen - Union Berlin 1-1
Bayer Leverkusen is komend seizoen sowieso in Europa actief. Die Werkself verzekerde zich van een Europa League-ticket door een 1-1 gelijkspel tegen Union Berlin. Leverkusen kwam in de 27ste minuut op voorsprong via wonderkind Florian Wirtz. De bezoekers uit Berlijn kwamen via Joel Pohjanpalo terug tot 1-1, maar veel pijn heeft Leverkusen daar dus niet aan. Union Berlin ligt ondertussen op koers voor plek zeven, goed voor een plekje in de Conference League. Tijdens de laatste speelronde kunnen naast Freiburg echter ook Borussia Mönchengladbach en VfB Stuttgart nog passeren. Het onderlinge duel tussen die laatste twee ploegen werd met 1-2 gewonnen door Stuttgart.

Schalke 04 - Eintracht Frankfurt 4-3
Schalke 04 is reeds gedegradeerd uit de Bundesliga, maar heeft zaterdag wel een forse tik uitgedeeld aan Eintracht Frankfurt in de strijd om de Champions League-plaatsen. Die Königsblauen wonnen thuis met 4-3, mede door een treffer van Klaas-Jan Huntelaar. De Nederlandse spits miste na vijftien minuten een penalty, maar in de rebound was het alsnog raak. Raman bleef de hele match op de bank.

Eintracht boog de score vervolgens wel om, maar na de pauze was Schalke los. Blendi Idrizi - op aangeven van Huntelaar -, Florian Flick en Matthew Hoppe voerden de score op: 4-2. De aansluitingstreffer van Andre Silva mocht niet meer baten voor Eintracht, dat verzuimt om nummer vier Borussia Dortmund te passeren. Die Schwarzgelben en VfL Wolfsburg kunnen daardoor zondag Champions League-deelname veiligstellen.

Degradatiestrijd
Wie met Schalke rechtstreeks degradeert wordt tijdens de laatste speelronde beslist. Werder Bremen verloor met 2-0 bij FC Augsburg en zakt naar plek zestien. FC Köln speelde doelpuntloos gelijk tegen Hertha BSC en heeft daardoor nog één puntje minder dan Bremen: 30 om 31 punten. Arminia Bielefeld klimt naar plek vijftien door een 1-1 gelijk tegen Hoffenheim, maar is ook zeker nog niet veilig met 32 punten.