Malinovsky (ex-Genk) pakt CL-ticket, Roofe (ex-Anderlecht) schrijft geschiedenis

15-05-2021 17:30 Laatste update: 17:43
1

Atalanta Bergamo is zeker van een Champions League-ticket. De formatie van Gian Piero Gasperini won nipt op bezoek bij Genoa in een doelpuntrijk duel. Rangers FC heeft de laatste wedstrijd in de Schotse competitie gewonnen, waardoor de ploeg uit Glasgow geschiedenis schrijft.

Genoa - Atalanta 3-4
Met Hans Hateboer en Marten de Roon in de basis leek Atalanta aanvankelijk een gemakkelijke overwinning te boeken. Bij rust stond het al 0-3 voor de bezoekers, door goals van Duván Zapata, Roeslan Malinovski en voormalig Heracles- en Vitesse-speler Robin Gosens, die met een kopbal scoorde. In de tweede helft maakte Eldor Shomurodov de 1-3 namens de thuisploeg. Snel daarna zorgde Mario Pasalic ervoor dat de marge weer drie werd. Vervolgens kwam Genoa echter nog terug in de wedstrijd, door goals van Goran Pandev en opnieuw Shomurodov: 3-4. Atalanta gaf de overwinning in de slotfase echter niet meer uit handen. Door de overwinning kan Atalanta niet meer buiten de top-vier vallen in de Serie A. Nummer vijf Juventus kan weliswaar in punten gelijk komen, maar Atalanta heeft het voordeel in het onderlinge resultaat.

Rangers - Aberdeen 4-0
In Schotland heeft Rangers ook haar laatste competitieduel gewonnen. Een eigen goal van Joe Lewis en 'normale' doelpunten van Kemar Roof (twee keer) en Jermain Defoe zorgden voor de 4-0 eindstand. Rangers was al langere tijd kampioen, maar de formatie van Steven Gerrard heeft zaterdag door de winst tegen Aberdeen ook geschiedenis geschreven. Rangers heeft namelijk het hele seizoen geen competitieduel verloren. Dat lukte een Schotse ploeg één keer eerder: Celtic in het seizoen 2016-2017.