'Koeman geeft jawoord aan Laporta en kan twee versterkingen verwachten'

'Koeman geeft jawoord aan Laporta en kan twee versterkingen verwachten'

15-05-2021 12:43
4

Ronald Koeman heeft afgelopen donderdag een lang gesprek gevoerd met Joan Laporta, de president van FC Barcelona. Het ging over de te varen koers met de Spaanse grootmacht én over de mogelijke transfers van Memphis Depay en Sergio Agüero.

Dat meldt Diario SPORT. Dat Koeman Memphis graag aan zijn selectie toe wil voegen, is geen geheim. Afgelopen zomer ging er nog een streep door de deal met Olympique Lyon, omdat Barcelona te weinig ruimte had om het salaris van de Nederlandse spits op te hoesten. Nu, bijna een jaar later, lijkt een overstap wél door te kunnen gaan. Barcelona hoeft geen transfersom te betalen, aangezien het contract van Memphis na dit seizoen afloopt.

Naast Memphis lijkt ook Agüero hard op weg naar Camp Nou. Koeman heeft in het gesprek met Laporta aangegeven dat hij het prima vindt dat Memphis en Agüero allebei naar de club komen. De Argentijn is een goede vriend van Lionel Messi, hetgeen ook meespeelt in de beslissing. Agüero wil zelf graag de overstap maken en neemt genoegen met een jaarsalaris van onder de tien miljoen euro.