Onuachu mag nu toch meteen afreizen naar Nigeria, Dessers blijft in België

Onuachu mag nu toch meteen afreizen naar Nigeria, Dessers blijft in België

15-05-2021 10:43
1

Binnenkort speelt Nigeria een oefenwedstrijd tegen Australië. Voor de interland is Paul Onuachu van KRC Genk opgroepen. Ploegmaat Cyriel Dessers kreeg opnieuw geen uitnodiging van de Nigeriaanse bondscoach, die wel een beroep doet op veel ex-spelers van de Jupiler Pro League. 

Gernot Rohr selecteerde maar liefst 31 spelers. De bondscoach van Nigeria heeft in zijn selectie plaats voor 13 aanvallers. Onuachu is er daar eentje van. Dessers, die bij Genk op een zijspoor zit, haalde het niet.

In maart van dit jaar liet Rohr Onuachu eerst nog links liggen, maar door omstandigheden moest hij de topschutter van de Jupiler Pro League toch oproepen. Dat pakte uiteindelijk goed uit, want tegen Benin scoorde Onuachu de winnende goal.

Nigeria neemt het op 4 juni op tegen Australië. In de selectie van Nigeria zitten trouwens nog heel wat oude bekende van het Belgische voetbal. Denken we maar aan Wilfred Ndidi (ex-KRC Genk), Peter Olayinka (ex-KAA Gent en ex-Zulte Waregem), Terem Moffi (ex-KVK Kortrijk) en Henry Onyekuru (ex-KAS Eupen en ex-RSC Anderlecht).