Cullen toont zich bij Anderlecht, geen topprestaties in Club Brugge-Antwerp

Cullen toont zich bij Anderlecht, geen topprestaties in Club Brugge-Antwerp

14-05-2021 20:30

De Champions' Play-Offs zijn halfweg en ook op speeldag 3 kregen we enkele spannende wedstrijden. RSC Anderlecht speelde met 1-1 gelijk tegen KRC Genk, terwijl ook Club Brugge en Royal Antwerp FC de punten deelden (0-0). Maar wie waren de uitblinkers van de speeldag?

De voorbije speeldagen waren aanvallers nog de beste spelers van de week, maar dat is deze keer niet het geval. Volgens databedrijf Opta (opgetekend door Sporza), dat op basis van statistieken de beste (en slechtste) spelers van de speeldag heeft berekend, gaat de eer deze keer naar een middenvelder: Anderlecht-speler Josh Cullen.

De Ierse middenvelder kreeg opnieuw de voorkeur op Adrien Trebel en bedankte Vincent Kompany voor het vertrouwen. Hij onderscheidde zich door vier kansen te creëren en kreeg in totaal 88,1 punten voor zijn wedstrijd.

Anderlecht-middenveld boven
De top drie wordt ook vervolledigd door spelers van RSC Anderlecht. Zo bleek het middenveld van paars-wit de grote kracht geweest te zijn tegen Genk. Op plaats twee krijgen we Anouar Ait El Hadj te zien met 85,1 punten. Albert Sambi Lokonga deelt die plek met hetzelfde aantal punten.

Verder in de lijst staat Junya Ito van KRC Genk, die met 79,2 punten op plek vier in de ranglijst van de Champions' Play-Offs staat. En met Maarten Vandevoordt, die 75,6 punten kreeg, is de top vijf gevuld.

Uit de partij tussen Club Brugge en Royal Antwerp FC kregen we dus geen namen in de top vijf, al waren bij beide clubs de uitblinkers Eduard Sobol (74,8) en Jean Butez (73,6) er wel dicht bij.