Duizenden supporters willen naar Brugge, stad vreest een kampioenenviering

Duizenden supporters willen naar Brugge, stad vreest een kampioenenviering

Gepubliceerd: vrijdag 14 mei 2021 om 18:15vr 14-05-2021 om 18:15

Het seizoen is nog niet helemaal afgelopen, maar Club Brugge kan dit weekend mogelijk wel al de titel vieren. Mits een goed resultaat in de partij RSC Anderlecht - KRC Genk en de partij tegen Royal Antwerp FC kan de titel al binnen zijn. De stad Brugge maakt zich echter zorgen.

Bij een eventuele titel is de kans namelijk groot dat dat in de stad Brugge dan ook gevierd zal worden. Niet alleen door de inwoners uit Brugge, maar ook uit supporters van de rest van het land die naar Brugge afzakken. "Zelfs supporters uit het verre Limburg willen hier de titel komen vieren", zegt burgemeester Dirk De fauw bij Focus-WTV.

Vorig seizoen kon de titel door de coronacrisis niet gevierd worden en moest dat virtueel gebeuren. Ook dit weekend wordt een kampioenenviering bijzonder moeilijk, al zijn de terrassen in België wel weer open. "Maar hier 1.000 mensen laten zitten en bedienen dat is niet mogelijk. We raden mensen aan om thuis te blijven", klinkt het.

Moeten de supporters van Club Brugge dan voor een tweede keer op rij een titel thuis gaan vieren? Niet meteen, zo geeft De fauw nog aan dat er later nog wel een kampioenenviering georganiseerd zal worden. Al zal Club Brugge dan wel punten moeten blijven sprokkelen in de competitie.

Als RSC Anderlecht zaterdag de drie punten pakt tegen KRC Genk, heeft Club Brugge zondag genoeg aan een gelijkspel tegen Antwerp.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws