Martinez geeft Witsel niet op, ook in latere fases van EK kan hij comeback maken

Martinez geeft Witsel niet op, ook in latere fases van EK kan hij comeback maken

Gepubliceerd: vrijdag 14 mei 2021 om 18:30vr 14-05-2021 om 18:30

Met het EK voor de deur krijgen we binnenkort ook de EK-selectie van Roberto Martinez te horen. Daarin hoogstwaarschijnlijk ook de geblesseerde Axel Witsel, die nog steeds hevig aan het revalideren is.

Witsel werd vier maanden geleden nog geopereerd aan een gescheurde achillespees en werkt sindsdien hard aan zijn terugkeer, samen met kinesist Lieven Maesschalck. "Hij is zeer goed bezig", geeft bondscoach Roberto Martinez aan bij VTM Nieuws.

Inmiddels luidt de vraag of Witsel ook tijdig fit zal geraken voor het EK, dat op 11 juni begint. De middenvelder lijkt alvast in de voorlopige EK-selectie te gaan zitten. "Maar we moeten geen druk op hem leggen", geeft Martinez nog mee. "Met zijn ervaring verdient hij elke dag om te herstellen. Hij is ook zeer goed bezig en ik ben zeer hoopvol dat alles nog op zijn plaats kan vallen", klinkt het.

De kans dat we een topfitte Witsel te zien zullen krijgen tijdens de groepsfase is echter klein, maar daarna kan de middenvelder wel nog een rol spelen bij de Rode Duivels. "We hebben twee fases van het toernooi. De groepsfase, maar ook de knock-outfase. Daarin kan Witsel nog belangrijk zijn", geeft Martinez nog mee.

Toch wil Martinez de selectie van Witsel nog niet vastleggen. De middenvelder lijkt wel in de voorlopige selectie te gaan zitten en krijgt de tijd om fit te geraken tot de start van het EK. Op 7 juni maakt Martinez dan een definitieve beslissing. Op 12 juni nemen de Rode Duivels het in de groepsfase op tegen Rusland. Vervolgens wachten Denemarken (17 juni) en Finland (21 juni) op de Belgische nationale ploeg.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws