'Napoli en Franse topclub strijden om handtekening van jonge Belg Onana'

'Napoli en Franse topclub strijden om handtekening van jonge Belg Onana'

14-05-2021 18:00
1

Bij SSC Napoli loopt er met Dries Mertens al een landgenoot rond en de Italiaanse club heeft ook de Belgische smaak te pakken. Het denkt aan Charles De Ketelaere, maar ook Amadou Onana staat op het lijstje van de Italiaanse ploeg.

Eerder raakte al bekend dat De Ketelaere één van de targets is van Napoli. Hij is echter niet de enige Belgische middenvelder waar de club aan denkt. Volgens Foot Mercato heeft ook Onana zich in de kijker gespeeld van Napoli.

De negentienjarige defensieve middenvelder komt momenteel uit voor de Duitse tweedeklasser HSV Hamburg, waar hij dit seizoen helemaal doorbrak. Na zijn transfer afgelopen zomer versierde hij al snel een basisplek en kwam hij tot dusver 25 keer uit voor de Duitse club. Dat heeft ook Napoli opgemerkt, samen met RC Lens en een niet nader genoemde Franse topclub.

De voormalige jeugdspeler van RSC Anderlecht, White Star Brussels en Zulte Waregem kan nu een stapje hogerop zetten. HSV zou ook niet weigerachtig staan tegenover een transfer, maar verlangt wel tussen de vijf à zeven miljoen euro voor de middenvelder.