Engels (ex-Club Brugge) moet wachten op telefoontje Martinez: 'Nog nooit gehoord'

Engels (ex-Club Brugge) moet wachten op telefoontje Martinez: 'Nog nooit gehoord'

14-05-2021 17:44
10

Björn Engels heeft een moeilijk seizoen achter de rug bij Aston Villa en kwam dit seizoen nog geen enkele keer uit voor de Engelse club. Het EK halen is dus zo goed als onmogelijk, al lijkt hij sowieso niet in de bovenste schuif van Roberto Martinez te liggen.

De verdediger was de voorbije seizoenen nog een uitblinker bij Club Brugge, Olympiakos en Stade Reims. Ook in zijn eerste seizoen bij Aston Villa speelde Engels flink wat partijen. Toch staat het aantal interlands van de verdediger nog steeds op 0.

"Na die goeie campagne in de Champions League met Olympiakos dacht ik wel dat ik erbij zou zijn", geeft Engels nu aan bij Krant van West-Vlaanderen. "Net zoals tijdens mijn heel goed seizoen in Frankrijk en mijn hele goeie eerste seizoenshelft bij Aston Villa", klinkt het. Een selectie kwam er echter nooit.

Sterker nog, Engels geeft ook aan dat hij met niemand van de Koninklijke Belgische Voetbalbond contact heeft gehad in zijn sterke periode. "Ik hoorde nog nooit iets van Martinez. Geen woord", geeft hij aan.

Inmiddels kreeg zijn voormalige collega bij Club Brugge, Brandon Mechele, wel al een kans bij de Rode Duivels. Ook jonkies Sebastiaan Bornauw, Hannes Delcroix, Zinho Vanheusden en Elias Cobbaut mochten inmiddels al debuteren voor de nationale ploeg.