Anderlecht-revelatie maakt grote indruk, Sonck kan lof niet op over El Hadj

Anderlecht-revelatie maakt grote indruk, Sonck kan lof niet op over El Hadj

Gepubliceerd: vrijdag 14 mei 2021 om 17:30vr 14-05-2021 om 17:30

RSC Anderlecht maakte dit seizoen weer kennis met enkele jonge jongens. Enkele van die jongens wisten helemaal door te breken, zoals youngster Anouar Ait El Hadj. Hij is nu zelfs één van de uitblinkers bij paars-wit en dat verrast Wesley Sonck helemaal niet.

De negentienjarige middenvelder werd als nobele onbekende door Vincent Kompany in het team gedropt en is inmiddels één van de uitblinkers bij RSC Anderlecht. Hij maakte al serieus wat indruk, waaronder op Sonck. "Of ik dit gedacht had? Natuurlijk", geeft hij aan bij Eleven Sports.

De analist kent El Hadj dan ook maar al te goed. "Want ik heb hem opgeroepen voor de U18 en U19 van België", geeft Sonck aan. Voor de Belgische U18 kwam hij ook al vier keer uit, maar kon hij nog niet scoren. Inmiddels is El Hadj belofteninternational geworden.

Sonck weet ook waar de sterke punten liggen bij El Hadj. "Voor iemand met de postuur van een Jelle (Van Damme, nvdr) is dat een verschrikkelijke tegenstander. Hij draait weg, versnelt... En het is niet dat hij maar negen kilometer loopt, hij zit altijd bij de top", aldus Sonck.

Inmiddels kwam de negentienjarige El Hadj 28 keer uit voor Anderlecht dit seizoen. Daarin was hij goed voor vier doelpunten en werd hij ook genomineerd voor de prijs van beste jongere van het seizoen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws