Martinez laat in zijn kaarten kijken voor EK-selectie: 'Sorry El Hadj'

Martinez laat in zijn kaarten kijken voor EK-selectie: 'Sorry El Hadj'

14-05-2021 16:35
10

Maandag krijgen we duidelijkheid over welke spelers Roberto Martinez mee zal nemen naar het EK. Op grote verrassingen en nieuwkomers lijken we niet meer te moeten rekenen.

VTM-journalist Jarno Bertho sprak met Roberto Martinez. Op Twitter deelde hij daarover een korte quote van de bondscoach uit het gesprek. Martinez laat weten dat hij 26 spelers zal selecteren. In de EK-selectie mogen er dit keer 26 spelers zitten. Normaal zijn dat maar 23 spelers, maar door corona staat de UEFA een uitzondering toe.

Martinez zal ook vragen aan een vijftal spelers om zich ook paraat te houden. Zij kunnen als vervanger dienen op het moment dat er iemand van de kern alsnog uitvalt door bijvoorbeeld een blesssure.

Geen nieuwe namen
Tot slot liet de bondscoach ook verstaan dat hij enkel een beroep zal doen op jongens met wie hij in het verleden al werkte. Nieuwe namen zal Martinez niet aan zijn EK-selectie toevoegen. Iemand als Anouar Ait El Hadj, die de laatste weken goed bezig was bij Anderlecht, hoeft dus niet meer te hopen op een EK-selectie.

Op 12 juni nemen de Rode Duivels het in de groepsfase op tegen Rusland. Vervolgens wachten Denemarken (17 juni) en Finland (21 juni) op de Belgische nationale ploeg.