Kompany (RSC Anderlecht): “Ik zit in een duikboot en kom slechts af en toe boven”

Kompany (RSC Anderlecht): “Ik zit in een duikboot en kom slechts af en toe boven”

Gepubliceerd: vrijdag 14 mei 2021 om 12:27vr 14-05-2021 om 12:27

Vincent Kompany en RSC Anderlecht zitten in de laatste rechte lijn van de competitie. Bij Paars-Wit hopen ze nog vicekampioen te kunnen worden. Daarop ligt ook de volledige focus van coach Kompany. Dat zorgde voor een opmerkelijk moment op de persconferentie toen er hem een vraag over de EK-selectie werd gesteld.  

Maandag wordt die selectie namelijk bekendgemaakt. Toen Kompany op de persconferentie werd gevraagd wat hij verwachtte van die selectie, viel de RSCA-coach een beetje uit de lucht. “Welke selectie? Ah, de EK-selectie... Sorry jongens. Ik zit tegenwoordig in een duikboot die slechts af en toe boven komt.”

De volledige focus van Kompany ligt momenteel op Anderlecht en wat daarbuiten gebeurt laat hij even aan zich voorbijgaan. “Wat er in de rest van de wereld gebeurt zal ik straks wel zien in mijn vakantie. Nu ben ik bezig met Anderlecht, Genk, Club Brugge en Antwerp.”

Straks speelt RSCA voor een tweede maal op enkele dagen tijd tegen KRC Genk. “Winnen op tactisch vlak is niet belangrijk”, klonk het nog. “De drie punten tellen en mijn rol is de ploeg klaarstomen. Zien dat we de zwaktes van Genk kunnen uitbuiten en onze eigen mindere punten kunnen verbergen met een aanvalsplan.” 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws