Duitse bond voert de druk op: We hopen het voor het EK bekend te maken

Duitse bond voert de druk op: "We hopen het voor het EK bekend te maken"

Gepubliceerd: vrijdag 14 mei 2021 om 12:05vr 14-05-2021 om 12:05

De Duitse voetbalbond hoopt nog voor het EK met duidelijkheid te komen over de opvolger van Joachim Löw. De Bundestrainer vertrekt na het eindtoernooi bij Die Mannschaft en Oliver Bierhoff zou graag zien dat Hansi Flick nog voor 11 juni duidelijkheid geeft over zijn toekomst.

De trainer van Bayern München is namelijk topkandidaat om als bondscoach van Duitsland aan de slag te gaan. "We hebben goede gesprekken met hem", zegt DFB-directeur Bierhoff tegen Sky Deutschland. "Je moet hem de tijd geven om even na te denken, maar we willen hem allemaal graag als bondscoach hebben. Hij is een populaire trainer."

Over een kleine maand begint het EK. Als het aan de voormalig aanvaller ligt, weet Duitsland dan al hoe de vork in de steel zit. "Mijn droomscenario is dat we voor het EK duidelijk kunnen maken wie het wordt, zodat we tijdens het toernooi niet meer over dat onderwerp hoeven te praten."

Löw werd na het WK van 2006 in Duitsland aangesteld als bondscoach en volgde Jurgen Klinsmann op. De ervaren trainer leidde zijn ploeg in 2014 naar de wereldtitel in Brazilië, maar daarna vallen de resultaten op eindtoernooien tegen. Dat was reden voor de Duitse bond en de Bundestrainer om uit elkaar te gaan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws