Topverdediger neemt voorbeeld aan Federer: 'Frustrerend voor een tegenstander'

Topverdediger neemt voorbeeld aan Federer: 'Frustrerend voor een tegenstander'

Gepubliceerd: vrijdag 14 mei 2021 om 11:33vr 14-05-2021 om 11:33

Virgil van Dijk houdt van de kunst van het verdedigen. De stopper van Liverpool, die het EK van komende zomer overslaat om volgend seizoen fit aan de start te verschijnen, heeft verschillende trucjes om aanvallers uit de wedstrijd te spelen.

Van Dijk beheerst het fysieke en het mentale aspect van verdedigen, maar wil het spel wel fair spelen. "We hebben honderd camera's op ons staan", zegt hij tegenover The Guardian. "Maar ik hou er sowieso niet van om mensen pijn te doen. Ik wil gewoon eerlijk winnen. Dat is wie ik ben. Ik speel geen spelletjes om op een andere manier te kunnen winnen."

Zelfverzekerd overkomen is een tactiek die de sterke verdediger vaker gebruikt. "Je probeert in het hoofd van je tegenstander te komen. Niet door tegen hem te praten of hem te raken, maar door hem te laten denken dat hij wel heel goed moet zijn om een doelpunt te maken. Je moet vertrouwen hebben in je eigen kwaliteiten, anders lopen ze zo over je heen."

Daarbij neemt Van Dijk een voorbeeld aan Roger Federer, de Zwitserse toptennisser. "Als je hem ziet spelen, denk je dat hij niet zweet. Dat is mentaal zo lastig voor zijn tegenstander. Die denkt dan dat hij goed is, maar niet eens zijn best doet. Mijn tegenstander moet ook denken dat het me makkelijk afgaat, hoewel ik dat zelf nooit denk."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws