Vijf schijnwerpers op speeldag vier: Club zet champagne koud, zakdoek in Europe PO

Vijf schijnwerpers op speeldag vier: Club zet champagne koud, zakdoek in Europe PO

Gepubliceerd: vrijdag 14 mei 2021 om 10:00vr 14-05-2021 om 10:00

Laatste update: vrijdag 14 mei 2021 om 14:29vr 14-05-2021 om 14:29

We zijn pas een kleine twee weken onderweg en de helft van de Play-Offs zit er al op.  Dit weekend gaan de acht overgebleven actieve clubs op zoek naar een gunstige uitgangspositie voor de laatste rechte lijn. Welke verwachtingen springen in het oog op deze vierde speeldag? VoetbalPrimeur.be lijst vijf redenen op waarom je je best schrap zet op het puntje van de zetel.

Toch al kampioenenfeest?
Club Brugge kan zondag haar landstitel verlengen, zo simpel is het. In eerste instantie zal het dan wel moeten rekenen op RSC Anderlecht. Als de rivaal uit Brussel KRC Genk in bedwang weet te houden, kan Blauw-Zwart het zelf afmaken in de ‘terugwedstrijd’ met Royal Antwerp FC. Straf: Club kan zelfs champagne slurpen zonder zelf ook maar één keer gewonnen te hebben in deze Play-Offs! Als Genk de boot in gaat in het Lotto Park, heeft de koploper voldoende aan een gelijkspel om een onoverbrugbare kloof te slaan. Bij gelijke eindstand telt namelijk de eindstand in de reguliere competitie.

Genkse tweespalt
Dé sleutel van de speeldag ligt eigenlijk in Limburgse handen. Genk reist namelijk naar Anderlecht af met een heleboel gedachten in het achterhoofd. Terwijl de troepen van Vincent Kompany enkel tevreden kunnen zijn met een driepunter, zou vanuit het oogpunt van John Van den Brom een gelijkspel op zich geen slechte zaak zijn. Op die manier houdt Genk paars-wit op drie punten achterstand, met slechts twee speeldagen meer voor de boeg. Anderzijds legt zo’n puntendeling wel de weg open naar een Brugs titelfeest. In hoeverre gelooft Genk nog dat het Club het vuur aan de schenen kan leggen?

Het lot van Vanaken
Het overkomt hem zelden, Hans Vanaken, naast de basisploeg vallen. De voorbije drie seizoenen gebeurde het amper één keer eerder! Op de Bosuil bleef de tweevoudige Gouden Schoen echter 80 minuten lang aan de bank gekluisterd. Philippe Clement riep bovendien geen medische excuses in, maar sprak over een louter tactische keuze. Dat Vanaken niet aan zijn allerbeste seizoen bezig is, was al langer duidelijk, maar de nieuwsgierigheid steekt nu toch wel de kop op: zal de vaste waarde ook de thuismatch tegen Antwerp in eerste instantie van aan de zijlijn moeten volgen?

De flow van KV Mechelen
Vergeet Club Brugge of Genk, dé ploeg van het moment in ons vaderlandse voetbal komt uit Mechelen. De voorbije maanden hebben De Kakkers fenomenale cijfers neergezet. Sinds midden december staat de teller op 41 op 60, met nauwelijks drie nederlagen tussendoor. Dat moet zowat hun beste reeks uit deze eeuw zijn. Toegegeven, de grote tegenstanders komt KV niet meer tegen in de Europe Play-Off, maar niettemin staan die statistieken als een huis. De vraag of de Europese ambities van Malinwa wel realistisch zijn, is zo ook meteen beantwoord.

De spreekwoordelijke zakdoek
Ook in de Europe Play-Off is het razend spannend. De vier kanshebbers hebben daar nog steeds alle kaarten in eigen handen. Dichter kunnen ze eigenlijk niet bij elkaar staan, want in het spoor van koploper KV Mechelen volgen de andere clubs telkens op een puntje van hun directe voorganger. Zelfs het laatste Europese ticket gaat dus niet zonder slag of stoot de deur uit. Wie het uiteindelijk ook haalt, het zal bloed, zweet en tranen gekost hebben. Zulke prestaties leveren vaak de grootste voldoening op.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws